zaokrąglenia ! |
Autor |
Wiadomość |
3x3x3
|
Wysłany: 2012-01-26, 23:27 zaokrąglenia !
|
|
|
Witam, jako nowy użytkownik mam pewnie dość błahe pytanie, mianowicie używam do rysowania programu coreldraw x3 i nie wiem w jaki sposób zaokrąglać narożniki(może jakaś inna wersja programu?)! Dołączyłem do tematu prosty rysunek w którym narożniki w czerwonych kołach mam zaokrąglić na promień 9cm a prosta styczna z częścią koła na r-5cm. Do tej pory otwierałem wcześniej przygotowany projekt i dokańczałem go na waterjeycie kimla ale jaki Wy macie sposób na taki problem. Z tego co ja znalazłem w opcjach corela to jest zaokrąglenie rogów ale tylko do 10 cm i tylko kwadraty bo przy prostokątach zniekształca się łuczek, a wstawić koło i je przyciąć to też nie wiem zbytnio jak. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
bez tytułu.JPG
|
|
Plik ściągnięto 15044 raz(y) 129,88 KB |
|
|
|
|
|
Rysiek
|
Wysłany: 2012-01-27, 08:02
|
|
|
Dlaczego Corel?
Do tego typu zastosowań polecam AutoCada-a, lub jakiegoś darmowego klona. Jest to znacznie wygoniejsze i lepsze narzędzie do rysowania projektów wycinanych elementów. |
|
|
|
|
Jarek
power of water
|
Wysłany: 2012-01-27, 09:31
|
|
|
Witam
Polecam darmowe oprogramowanie DraftSight, pracuje na min m już kilka miesięcy i uważam, że do przygotowywania projektów do wycięcia jest naprawdę dobry. Oprogramowanie jest bardzo intuicyjne, w zasadzie AutoCAD.
Jarek |
|
|
|
|
3x3x3
|
Wysłany: 2012-01-29, 16:29
|
|
|
dzięki za odpowiedzi ale już wiem jak zaokrąglić wszystko w firmowym oprogramowaniu kimla, pozdrawiam |
|
|
|
|
|